Cookieregler

Årets Hæderspris 2016

Skuespiller og instruktør Lisbet Dahl

En skuespiller - to skuespillere. Vi tror, vi kender dig, Lisbet Dahl. Du er jo den fuldendte og frodige revy-primadonna, den skægge pige, Cirkusrevyens svar på blåhvalen - udtrykket er dit eget. Hende, som med intuitionen som sit aldrig svigtende kompas, sommer efter sommer styrer den store revy i teltet på Bakken sikkert i havn. Hende, der ved alt om timing, og som undertiden næsten har båret dansk morskabsteater på sine skuldre, ikke bare som skuespiller, men også som instruktør.

Men så er der også den anden Lisbet Dahl. Hende, der med stor styrke, følsomhed og instinktiv viden om sindet sætter menneskeskæbner på scenen.

På et splitsekund kan du åbne for noget, der får hele situationen til at vokse, på én og samme tid i kontakt med dig selv, med publikum og med noget, der er endnu større. Du kan være til stede med hele den tiltrækningskraft, der bygger på alle modsætningerne i din natur. Du er på en og samme tid selvforbrændende og robust. Underfundig og bidende. Sød og syrlig. Umiddelbar og med det lille mopsede forbehold, der er så pirrende, fordi vi kan komme tvivl om, hvorvidt du overhovedet kan lide os.

Vi tror, vi kender dig, Lisbet Dahl. Folkelig og fin. Men gennem alle årene er du på forunderlig vis og på alle måder forblevet din egen. Også på scenen. Det er en af hemmelighederne ved dit store kunstneriske format.

Kriterier