Cookieregler

Årets Reumert-statuetten

Årets Reumert fik i 2014 et nyt format, og i den forbindelse tog Bikubenfonden initiativ til at få skabt en ny statuette, som skulle følge med Reumert-priserne. Bikubenfonden afholdt en lukket konkurrence med fem inviterede kunstnere, som hver skulle komme med et bud på, hvordan den nye statuette skulle tage sig ud.

En enstemmig dommerkomité valgte en statuette skabt af den danske billedkunstner John Kørner. Statuetten var et mundblæst, flerfarvet kunstværk i glas, der var indvendigt forsølvet.

En direkte kommentar til scenekunstens væsen

Om hvorfor valget faldt på John Kørners statuette sagde direktør i Bikubenfonden, Søren Kaare-Andersen, på vegne af dommerpanelet:

”Hver statuette er et unika, hvilket understreger Årets Reumerts hyldest af den individuelle præstation. Kørner har skabt en statuette i en klassisk form, men med et nutidigt udtryk. Kombinationen af det blankt skinnende glas og den glimtende spejleffekt, giver et nærmest futuristisk visuelt spil i materialet. Statuetten fungerer som en direkte kommentar til scenekunstens væsen, som en dynamisk refleksion af verden – både når den holdes som sejrstrofæ ud mod verden, og når den vendes mod prisvinderen selv.”

Tidligere statuette af Hans Voigt Steffensen

Til og med 2013 har Reumert-vinderne modtaget glasstatuetter skabt af maleren og grafikeren Hans Voigt Steffensen, som igennem mange år har fundet inspiration i teatrets og dansens verden. Alle statuetter var håndlavede glasmalerier – hver med sit eget motiv fra dansens og teatrets verden.