Cookieregler

Den rigtige festival på det rigtige tidspunkt

Den 5. til 16. juni 2013 slår hovedstaden dørene op for den teaterfestival, som vi er mange, der har ventet på i årevis: CPH STAGE.

Festivalen er blevet en realitet takket være en række af de yngre og ikke allermest veletablerede, men dog spændende og visionære aktører i teatermiljøet – Husets Teater, CaféTeatret, GROB og Teater V i regi af Byens Levende Scener og De Små Storbyteatre – som samtidig har inviteret alle øvrige aktører, store som små, til at blive en del af festivalen.

Det er det helt rigtige fundament for festivalen, som også kommer på det helt rigtige tidspunkt – netop nu, hvor vi har brug for en fortælling om dansk teater og scenekunst, som med håb og energi skuer fremad mod alle de mange muligheder.

Festivalen bliver en årligt tilbagevendende teaterfestival, som appellerer bredt og har til formål at skabe interesse og dialog om dansk teater, både nationalt og internationalt. Samtidig er det en åben festival, der samler hele teaterbranchen om at præstere det absolut bedste inden for dansk teater.

CPH STAGE vil desuden være et rum for Reumert-saloner og for diskussionerne om teatrets udfordringer og udviklingsperspektiver, og dermed vil festivalen bidrage til at få branchens tråde til at hænge endnu bedre sammen. Og forhåbentlig vil festivalen også på sigt kunne præsentere en række af de kommende Reumert-vindere.

Initiativet har heldigvis mødt bred opbakning, både i og uden for teaterverdenen, og der er al mulig grund til, at alle aktører støtter op omkring CPH STAGE – såvel om halvanden måned, når version 1.0 af festivalen går i gang, som i de kommende år, hvor festivalen skal fasttømres som et af hovedstadens bedste og vigtigste festivalbrands.
 

Christian Have

Christian Have er kreativ direktør hos Have Kommunikation