Cookieregler

Talentpriser 2011

Christine Sønderris
Christine Sønderris, uddannet på Aarhus Teaters Skuespillerskole i 2009, demonstrerede allerede i elevtiden sit sceniske nærvær og sin musikalitet i "Tom Waits" — en teaterkoncert. Hun blev straks efter uddannelsen engageret til Mungo Park Kolding, hvor hendes Johnny-figur i monologen "En aften med Johnny" brændte igennem med en næsten skræmmende styrke og et usædvanligt mod.

Kristine Yde Eriksen
Kristine Yde Eriksen er uddannet fra Dansestudiet i Århus i 2005, og Det Danske Musical akademi i 2008. Hun har sunget musical på Vilhelmsborg Festspil og haft mindre roller på Det Ny Teater. Med stor udstråling og sikker på både benene og tonerne fik hun et stort og overbevisende gennembrud som den iltre, unge Sofie på jagt efter en far i Per Se’s succesopsætning af "Mamma Mia!" i Tivoli.

Thomas Markmann
Thomas Markmann, uddannet på Dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater 2010, viste med sin dramatisering "Oh, Romeo" på egnsteatret Masken sine særlige evner for at skildre livet med en kynisk og romantisk kærlighed til hverdagen. Han skrev sin første teatertekst som 31-årig, og er nu en dramatiker med blik for lidelserne i livet, men også en tro på, at kærligheden alligevel finder vej.

Zaki Youssef
Zaki Youssef er med sin baggrund som autodidakt rapper en gave at få ind i teatret. Han oser af sproglig vitalitet og karisma."Præmieperker" på Det Kgl. Teater er hans debut som dramatiker, og han er selv en præmieperker, når han daffer rundt i sin Nørrebro-gangstertrio. Perkernes svar på Olsenbanden! Et befriende respektløst los i røven til diverse indvandrerklicheer og det lidt for velmenende integrationsteater.

Hadi Ka-Koush
Hadi Ka-Koush er uddannet på Statens Teaterskole i 2010. I forestillingen "Nordkraft", som var en koproduktion mellem Aalborg Teater og det nyåbnede teater Nordkraft, tog du fusen på os alle sammen som Hussein — en mand med stort M, der går med pistol og er omsorgsfuld over for damerne. Det var morsomt, overrumplende og talentfuldt.

Alessandro Sousa Pereira
Alessandro Sousa Pereira er uddannet ved Galpao 1 Dance School i Saö Paulo. Den brasilianske dansemagnet fra Dansk Danseteater kan ikke bare danse, han kan også koreografere, så scenen ulmer af eksplosiv råstyrke. Det er ren mandepower, når tre mænd krydser af sted - rastløse, aggressivt pågående og sårbare. Pereira har sans for følelsernes benspænd. Det så vi også i hans nyeste værk, "And I for You".

Maja Juhlin
Maja Juhlin blev uddannet fra Statens Teaterskole i 2009. Hendes mascara sad, som den skulle, da hun tordnede ind som frustreret teenager i ZeBU’s forestilling "In Real Life 2". Her kom teenagerens usikkerhed frem — men også hendes egen skuespiller-sikkerhed. For Maja Juhlin rammer tidens sprog og håndbevægelser lige så eksakt, som hun lægger mascara.

Jon Axel Fransson
Jon Axel Fransson, uddannet ved Det Kgl. Teaters Balletskole 2007 og ansat i korpset hos Den Kgl. Ballet sidste år, er en markant ung danser med et springtalent af de sjældne. Lethed, elegance og præcision præger hans dans, hvilket han senest har vist i solist-roller som Narren i "Svanesøen" og Blå Fugl i "Tornerose".

Esben Dalgaard Andersen
Esben Dalgaard Andersen forlod Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2008 og har siden været vidt omkring både genremæssigt og geografisk. Hans kærlige karikatur af Mogens Glistrup i "Glistrup" - ned med skatten, op med humøret var en suveræn præstation, faktisk mere underholdende end originalen - og et af sæsonens absolutte højdepunkter.

Jens Christian Tvilum
Den 25-årige tenor Jens Christian Tvilum, der er uddannet ved Det Fynske og det syddanske Musikkonservatorium 2010, fik et flot gennembrud i Aarhus Sommeroperas "Figaros Bryllup". Som Don Basilio var han smukt syngende og viste derudover et skuespil-talent, der spruttede af komik.