Når dansk scenekunst i år fejres med prisuddelingen Årets Reumert 2021 i Odeon i Odense d. 6. juni, bliver det værtsduoen Amalie Dollerup og Andrea Heick Gadeberg, der i front guider publikum gennem aftenens festligheder.

Med på holdet har de bl.a. Fyns professionelle bigband Tip Toe Bigbandden flere gange Reumertnominerede tekstforfatter og teaterdirektør Jacob Morild, musicalperformer og dramatiker Kristian Jensen samt musicalperformer og koreograf Kim Ace Nielsen, der instruerer prisshowet.

På trods af et år med massiv nedlukning har landets mange teatre formået at få sat en perlerække af fængende forestillinger på scenerne i de få huller, som COVID-19-krisen tillod at spille i. Det kunstneriske niveau har som altid været højt og de nyskabende tiltag mange, bl.a. det digitale teaters gennembrud.

Når årets Reumertpriser i år uddeles, bliver det derfor med et storstilet prisgallashow. Det er første gang at værtsduoen, skuespiller Amalie Dollerup og Andrea Heick Gadeberg, optræder sammen, men begge har været Reumertbelønnede før. Andrea Heick Gadeberg modtog selv en Talent Reumert sidste år, mens Amalie Dollerup var en del af holdet, der modtog en Reumert for musicalen En kort en lang (Aalborg Teater).

Den flere gange Reumertnominerede tekstforfatter, skuespiller og teaterdirektør Jacob Morild sørger for årets satiriske showtekster. Dramatiker og musicalperformer Kristian Jensen giver ord til den musikalske åbning af showet, mens musicalperformer og koreograf Kim Ace Nielsen, der bl.a. står bag koreografierne til Seebach og Urinetown på Fredericia Teater, instruerer prisuddelingen.

Til årets Reumert show kan publikum også opleve Fyns professionelle bigband Tip Toe Bigband, mens professionelle dansere, viser nye koreografier, og der er udpluk af forestillinger fra hele landet.

En stor aften for dansk scenekunst

Årets Reumert er scenekunstens svar på filmprisen Bodil. Prisuddelingen fejrer og hædrer kunstnere og forestillinger fra årets vidtfavnende udbud af nyskabende og fremragende scenekunst af højeste kvalitet fra alle genrer.

Om Årets Reumert

Årets Reumert blev indstiftet i 1998 af Bikubenfonden, som uddelte priserne årligt frem til 2018. I 2021 er CPH Stage og Dansk Teater hovedarrangører på Årets Reumert i samarbejde med Odense KommuneAlbani Fonden og Jysk Fynske Medier – med ISCENE.dk og HAVE A/S som eksterne samarbejdspartnere. Uddelingen af Årets Reumert flytter til Odense fra 2021 i en aftale, der gælder for tre år. Læs mere om Årets Reumert på www.aaretsreumert.dk

Om Årets Reumertjury

Årets jury består af 10 jurymedlemmer, der er sammensat på baggrund af faglige kvalifikationer, genremæssige ekspertiser og geografisk spredning. Juryens medlemmer har alle en fagprofessionel baggrund med stor viden om scenekunst og arbejder typisk indenfor faget som kritikere, kulturjournalister, forskere eller undervisere.

Juryens medlemmer 2021-2022

Rie Hammer (juryformand)
Chefredaktør ISCENE.dk

Lene Kryger
Teaterredaktør Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis

Kathrine Maria Amann
Anmelder Kristeligt Dagblad

Jakob Steen Olsen
Teaterredaktør Berlingske

Sandra Theresa Buch
Lektor i dramatisk skrivekunst v. Den Danske Scenekunstskole

Ralf Richardt Strøbech
Chef for Medieindhold, P2, P5, P8 og Musikariet – DR Koncerthuset

Lene Grønborg Poulsen
Kulturjournalist og tilrettelægger Kræs, Radio4

Mia Rendix
Ph.d. og mag.art. Underviser i amerikansk litteratur og teater på Aalborg Universitet

Anne Middelboe Christensen
Teateranmelder Dagbladet Information og Teateravisen.dk

Me Lund
Forfatter og kulturjournalist