Årets Reumert er nu klar til at løfte sløret for, hvem der i år skal hylde dansk scenekunst i ODEON i Odense. Når prisuddelingen løber af stablen den 20. juni, bliver det med et ungt og kreativt hold ved roret. Skuespillerne Rikke Westi og Marie Knudsen Fogh melder sig klar som årets værter, og sammen vil duoen guide publikum gennem aftenen. Dramatiker og manuskriptforfatter Anna Skov er i fællesskab med instruktør Johan Klint Sandberg hjernerne bag årets show. Billetsalget er netop skudt i gang.

For fjerde år i træk afholdes Årets Reumert i musik- og teaterhuset ODEON i Odense, hvor dansk teater og scenekunst fejres med en storstilet og underholdende aften, fyldt med priser, indslag og overraskelser. Årets Reumert markerer enden på en fantastisk sæson for scenekunsten med et show torsdag den 20. juni 2024 og billetsalget er netop åbnet.

Prisvindende skuespillerinder som årets værter

Marie Knudsen Fogh er uddannet skuespiller ved Skuespillerskolen i Odense i 2013 og har siden medvirket i en række danske film og teaterproduktioner. Aalborg Teater har længe haft fornøjelsen af Marie Knudsen Fogh, der siden 2015 har været en fast del af Aalborg Teater, blandt andet i forestillinger som Porno for begyndere i 2018 og Anita-trilogien 2018-2024. Marie Knudsen Fogh er ingen fremmed for Årets Reumert, da hun i 2016 modtog Talentprisen for sit arbejde ved Aalborg Teater.

Rikke Westi blev uddannet skuespiller i 2018 ved Den Danske Scenekunstskole i København. Hun har efterfølgende medvirket i flere prisvindende kortfilm og været et kendt ansigt på de københavnske teaterscener, hvor hun blandt andet er en del af ensemblet på Mungo Park. Rikke Westi modtog i 2019 prisen for Bedste kvindelige skuespiller ved EKKO Shortlist Awards for sin rolle i kortfilmen Castingen af en uskyldig kvinde.

Det kreative hold bag Årets Reumert 2024

Showet instrueres af instruktør Johan Klint Sandberg, der på trods af sin unge alder har været involveret i en lang række produktioner, siden han som kun 19-årig begyndte i teaterbranchen. Han har bl.a. instrueret forestillinger på Husets Teater og Teater Momentum – og har derudover været involveret i forestillinger på blandt andet Nørrebro Teater, Mungo Park, Det Kongelige Teater og en række store operaopsætninger. I en alder af blot 23 år stod Johan Klint Sandberg med det fulde kunstneriske ansvar på en genopsætning af La Bohème på Operaen.

Anna Skov startede med at skrive dramatik i 2014, og kom ind på Teater Katapults dramatiker-udviklingsforløb DramatikerLab. Hun blev efterfølgende uddannet i dramatisk skrivekunst i 2019 ved Den Danske Scenekunstskole, og kom efter endt uddannelse tilbage til Teater Katapult som husdramatiker fra 2020-2021. Hun står blandt andet bag forestillingen Insideren, der hev den prestigefyldte The Scotsman’s Fringe First Award med hjem ved verdens største kulturfestival, Edinburgh Fringe. Anna Skov sidder i dag som medstifter og kunstnerisk leder ved Dramatikkens Hus.

Anna Skov og Johan Klint Sandberg suppleres af scenograf og kostumedesigner Ditte Tygesen, der i 2022 modtog Talentprisen ved Årets Reumert for sit arbejde som scenograf på forestillingen Jeg er vinden ved Aalborg Teater. Trods sin unge alder har Ditte Tygesen stået bag scenografien på flere roste forestillinger ved flere af landets store teatre, mens hun sidste år var ansvarlig for iscenesættelsen af CPH Stages festivalcentrum i Skuespilhuset i København.

Køb billet til prisuddelingen eller stream direkte

Uddelingen af Årets Reumert 2024 bliver afholdt i ODEON i Odense torsdag den 20. juni kl 19.00. Prisuddelingen arrangeres af Dansk Teater og CPH Stage, der har været hovedarrangører bag Årets Reumert siden 2021.

Billetter til Årets Reumert 2024 kan fra i dag købes via www.cphstage.dk. Prisuddelingen livestreames også direkte fra ODEON i Odense og kan følges på www.aaretsreumert.dk.

Nomineringerne offentliggøres den 1. maj

De nominerede offentliggøres torsdag den 1. maj på www.aaretsreumert.dk.

Foto: Alex Høgh Andersen, Allan Toft og Trine Balle