Årets talenter er Alvilda Aja Faber Striim, Kathrine Lemmeke Madsen, Rosemarie Mosbæk, Nicolai Duckert Perrild og Ludvig Brostrup. Foto: Lasse Lagoni.
Portrætfotos: Signe Vilstrup, Frederikke Brostrup, Søren Malmose, Sarah Olivia Knudsen, Stephen Freiheit.

Rosemarie Mosbæk (DDSKS 2023), Mågen, Odense Teater

Juryens motivation

Skuespiller Rosemarie Mosbæk er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Odense i 2023. I rollen som Konstantins elskede, den purunge, betagende Nina, var hun som en tornado af følelser. Fra målbevidst drømmende om en glorværdig skuespilkarriere over romantisk og let forført til ganske fortabt og visnet, da hun gennemblødt vendte tilbage til godset efter sin mislykkede kærlighedsaffære. Gennem hele forestillingen stod hun som en kraftigt lysende stjerne i fortællingens centrum.

Ludvig Brostrup (DDSKS 2022), Hyper Switch Ultra Faggot, Teater Pytram

Juryens motivation

Skuespiller Ludvig Brostrup er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Odense i 2022. I Hyper Switch Ultra Faggot version 2023/24 foldede de et komplekst begærsrum ud og viste alle gråzoner, tvetydigheder og underliggende magtstrukturer. Følelsernes ulogiske vokabular og kroppens mangfoldige landkort ramtes smukt og smerteligt i det menneskelige grundvilkår som det evige forsøg på at blive set, hørt og anerkendt af en anden. En generøs og intens skuespiller.

Kathrine Lemmeke Madsen (DDSKS 2023), Avenue Q, Fredericia Teater

Juryens motivation

Musicalperfomer Kathrine Lemmeke Madsen er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Fredericia i 2023. Uskyldig så hun ud, men femme fatalen var aldrig langt væk, når hun var på scenen. Lige overbevisende, om hun var den forelskede Kate med en glasklar vokal, eller om hun skruede op for den vampede volumenknap som natklubdivaen Lucy med den sexdryppende stemme. Hun pendlede ubesværet mellem de to karakterer og fik os til at elske dem — og glemme, at de var dukker.

Alvilda Aja Faber Striim (DDSKS 2022), It’s so cute I’m gonna die, Blaagaard Teater og Gunilla Lind Danseteater

Juryens motivation

Danser Alvilda Aja Faber Striim er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i København i 2022. Hun var bedårende som den fnisende bamse-danser, der lokkede os med sin sødme og tog os med helt derind, hvor det til sidst var for sent at vende om, da det søde pludselig blev væmmeligt. Kroppen var ikke længere blød og bøjelig, men hård og kantet, når hun med dræbende øjne fór mod os med et jernrør. Men selv i farligheden var hun dragende og mystisk — en spændende danser, man bare ville have mere af.

Nicolai Duckert Perrild (DDSKS 2022), Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet, Aalborg Teater

Juryens motivation

Skuespiller Nicolai Duckert Perrild er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Odense i 2022. Som del af en velfungerende kvartet indgik han med krop og sjæl i den vægtige fortælling, der satte spot på alt det grimme, vi mennesker gør mod hinanden. Som både mobberoffer og kærlighedssøgende ung mand drog han uomtvisteligt publikums øjne mod sig, så vi kunne mærke ham helt ind i sjælen.