Jonathan Chmelensky

Mahlers 3. symfoni, Romeo og Julie, Verklärte Nacht og Giant Steps, Det Kongelige Teater

Juryens motivation

Bredskuldret, skaldet og lynhurtig i fødderne. Med inderlighed og ro i Mahlers 3. symfoni. Med hidsighed og sorg i Romeo og Julie. Med mild tilgivelse i Verklärte Nacht, hvor han bærer en sammenfoldet kvinde ved sit øre. Kompagniets anfører: Stærk som en gud, smuk som en statue.

Øvrige nominerede

Bjørk-Mynte Paulse, Sandmanden, Aarhus Teater, Sort/Hvid og Holstebro Dansekompagni og The Danish Girl, Holstebro Dansekompagni og Vejle Musikteater
Mark Philip, Plejer er død – Limbo, Uppercut Danseteater

Kriterier

Se kriterierne for at modtage denne pris

Jonathan Chmelensky, Mahlers 3. symfoni, Romeo og Julie, Verklärte Nacht og Giant Steps, Det Kongelige Teater Foto: Henrik Steenberg

Øvrige nominerede

Bjørk-Mynte Paulse

Sandmanden, Aarhus Teater, Sort/Hvid og Holstebro

Dansekompagni og The Danish Girl, Holstebro Dansekompagni og Vejle Musikteater Hendes smalle hofter danser deres egen historie i The Danish Girl, når hun lader sin krop svinge rundt i flyvende dødsspiral – og i Sandmanden skaber hun sære, mekaniske positurer som sanselig, afsjælet gudindedukke. En hemmelighedsdanser med muskeltoning og vilde opspark.

Mark Philip

Plejer er død – Limbo, Uppercut Danseteater

Selv da han anbringes i en spændetrøje og hænges op i en kødtalje, kan han ikke lade være med at danse. Han glider og drejer og kurer afsted – som en desperat sjæl i en udstødt krop. Han bruger sit eget hoved som rambuk mod porten til dødsriget. En spillevende dødsdanser.