Christian Lollike

Hæderprisen 2024

Hædersprisen 2024 går til Christian Lollike. Foto: Lasse Lagoni

Årets Hæderspris går til Christian Lollike.

Uddrag fra talen til Årets hædersprismodtager, afholdt af juryforperson Rie Hammer:

“Hædersprisen gives til en person, der gennem en længere årrække og på enestående vis har bidraget til en særlig og unik udvikling af dansk scenekunst. I år gives prisen til en kunstner, som i den grad har sparket dansk scenekunst ud af vante rammer. Dansk teaters enfant terrible, der i årevis har begejstret, provokeret og udfordret publikum og landets politikere med sine brutale, barske og rasende-begavede bud på samtidsteater, aktionskunst, musikdramatik og ikke mindst klassikerfornyelse. (…)

Dramatiker og instruktør Christian Lollike splintrer pænhed og vante rammer, mens han afsøger menneskets mørkeste afkroge, og griber samtidens allermest tabubelagte temaer. (…)

Du lader ondskaben sive ind i dine værker. Vrænger virkeligheden ud på ny. Væmmeligt, tæt på og altid med en eksistentiel og samfundsetisk undren for øje. Tak for din unikke tilgang til teatret. Din fandenivoldskhed og din kompromisløse søgen og udvikling af scenekunsten og samfundet. Vi glæder os til at følge dit kunstneriske virke fremadrettet.

Stort tillykke med Årets Reumerts Hæderspris 2024!”